clementoni mind designer robot app
Jullie weten dat ik blij word van technische snufjes en daarnaast ook fervent voorstander ben van vroegtijdig kennis maken met coderen en programmeren. Ik schrijf niet voor niets met regelmaat over uitjes die gaan over techniek en over boeken op dit vlak. Het is enorm belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij onze toekomst past. En met name voor meisjes hecht ik er waarde aan dat ze gestimuleerd worden om plezier te hebben in bijvoorbeeld het leren programmeren, of techniek in de breedste zin van het woord. En wat past beter dan het spelenderwijs kennis maken met dit alles? Daarom vertel ik je graag meer over Mind Designer Robot van Clementoni.
Mind Designer Robot; spelenderwijs leren coderen met Clementoni
Clementoni heeft een drietal producten ontwikkeld voor kinderen waarmee ze spelenderwijs meer ontdekken in de wereld van de techniek en robotisering. Ik vertel je onderaan het artikel nog wat over de andere twee producten maar eerst ga ik dieper in op de Mind Designer Robot van Clementoni die we hier in huis hebben om uit te proberen.
Wat is de Mind Designer Robot?
Mind is een interactieve robot waarmee je spelenderwijs en creatief bezig kan zijn met coderen en programmeren. Het helpt sterk in het ontwikkelen van het logisch denkvermogen van kinderen. Niet voor niets is Mind Designer Robot genomineerd voor Speelgoed van het jaar.
Waar koop je Mind?
Wij hebben De Mind Designer Robot van Clementoni ontvangen om te reviewen, maar uiteraard kan je deze in de speelgoedwinkel kopen, of online bij verschillende webshops. Al vanaf € 39,99 is hij te verkrijgen.
Tip: Wil je na aankoop van de Mind Designer Robot direct aan de slag? Zorg er dan voor dat je AA batterijen in huis hebt. Je hebt er 4 stuks van nodig, deze worden niet in de doos meegeleverd.
Mind Designer Robot bestellen ⇒
Mind Designer Robot review
De Mind doos bevat uiteraard de Mind robot zelf. Daarnaast zit er een speelbord in (van papier) wat aan twee kanten te gebruiken is. Het is een beetje jammer dat het speelbord gevouwen is, want hierdoor zitten er dus diepe vouwen in het papier waar de robot overheen moet. In principe kan dit wel, maar mooier was het geweest als ze het speelbord hadden opgerold.
Verder tref je 3 stiften aan in de doos, rood, zwart en blauw warmee je Mind Designer Robot kan laten tekenen en een heel aantal A3 formaat vellen wit papier.
Tekenen met de Mind Designer Robot
De stift breng je eenvoudig aan in de robot. Verder is het slim als je het papier even vastplakt, zodat het niet kan verschuiven. Hou er daarnaast rekening mee dat de ondergrond vlak is, anders kan er niet goed getekend worden.
Je kan in een FREE modus werken, of via de bijbehorende app die je gratis kan downloaden.
Meetkundige figuren en tekeningen
Op de robot zitten twee toetsen die voor het tekenen gebruikt kunnen worden. Een voor meetkundige figuren en een voor tekeningen. Door meerdere keren op zo'n toets te drukken krijg je verschillende keuze's van figuren en tekeningen.
Naast dat je met deze twee toetsen werkt kan je ook via spraak je opdracht geven. Je moet dan de microfoon aanzetten en (uiteraard) exact de woorden/zinnen gebruiken die de robot herkent om een opdracht uit te voeren. Er zit een heel arsenaal aan opdrachten in de uitgebreide handleiding, dus je kan precies zien wat je moet zeggen en wat het te verwachten resultaat gaat zijn. Leuk om uit te proberen.
Ben je een echte pro in het tekenen? Dan kan je verschillende vormen laten tekenen die aan elkaar vast zitten. Op die manier ontwikkel je echt een eigen tekening. Dit vergt echter wel wat precisie, want op het moment dat de robot gaat tekenen zie je niet precies waar de punt van de stift op het vel staat. Het blijft dus altijd even spannend of je op de juiste plek zit met de punt (als je bijvoorbeeld twee figuren aan elkaar wilt tekenen) en wat er uit gaat komen.
Leren coderen met Mind
Het tekenen is geinig, maar het leren coderen vind ik zelf veel leuker. Je kan tot 40 opdrachten ingeven in de Mind Designer Robot die hij dan vervolgens achter elkaar uitvoert. De opdrachten die je aangeeft hebben te maken met de stappen die de robot gaat zetten. Je kan stappen vooruit, achteruit en opzij laten zetten. Maar je kan ook de robot laten draaien waarna je hem weer vooruit laat stappen.
Op het blauwe bord kan je opdrachten uitvoeren met de Mind Designer Robot. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht waarmee je van de ene plek op het bord naar een andere plek op het bord moet komen, zonder dat je over bepaalde 'lasers' heen mag met je robot. Dat betekent dus echt vooruit denken.
Je kind moet logisch nadenken en kunnen onthouden om de opdrachten achter elkaar uit te laten voeren. Gaat het mis dan mag je van Mind opnieuw proberen om de opdracht goed uit te voeren. Check in de video maar eens hoe Lotte zich de opdrachten 'eigen' maakt en hoe ze vanuit het perspectief van de robot denkt. Geinig om te zien.
Tip: Is het voor jouw kind nog lastig om deze opdrachten achter elkaar te bedenken en uit te voeren? Dan is de app modus misschien slimmer om te gebruiken. Met de app modus kan je namelijk zien welke opdrachten je hebt gegeven aan de robot. Hiermee hoef je niet alles achter elkaar te onthouden.
Leren rekenen met Mind Designer
Ook leuk is het gele bord wat Clementoni ontwikkelt heeft. De Mind Designer Robot werkt op dit bord met drie niveaus (eenvoudig, gemiddeld en moeilijk). Je kind kan tijdens het spelen rekenvragen oplossen en door met de robot naar het juiste vakje te lopen het antwoord geven. Uiteraard gebeurt dat naar het juiste vakje lopen door alle opdrachten die je hebt ingegeven. Niet alleen oefenen van rekenen dus, maar ook logisch nadenken over de plek waar je de robot wilt hebben en hoe dit uitgevoerd moet worden.
Voor welke leeftijd is deze interactieve robot geschikt?
De Mind robot is genomineerd voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6-7 jaar. Op de doos van Clementoni staat 7+.
Eindoordeel Mind Designer Robot van Clementoni
Lotte is inmiddels 9 en ik vroeg me dan ook even af of dat dit voor haar nog wel een interessant spel zou zijn en of er voldoende uitdaging zit in de manier van denken. Al spelende viel me op dat vooral het creatieve teken deel van de robot niet zo lang interessant voor haar bleef. Het rekenen en logisch leren denken en plannen met het speelbord echter wel.
Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ze nog lang niet alles heeft uitgeprobeerd dus als ze me weer eens vraagt wat ze kan doen als ze zich verveelt ? Dan weet ik het antwoord wel 😉 .
De andere artikelen van de Clementoni coding lab collectie
Zoals gezegd zijn er nog twee andere 'spellen' verkrijgbaar binnen de coding lab collectie van Clementoni. Dit zijn Clementoni Doc en Robomaker.
Clementoni Doc
Deze sprekende, educatieve robot van Clementoni leert kinderen spelenderwijs programmeren en brengt ze zo in aanraking met de moderne robotica. Je kan de robot op drie verschillende manieren programmeren. De robot kan geprogrammeerd worden om vrij rond te dolen of voorgeprogrammeerde routes op de speelkaarten te volgen en opdrachten te vervullen. Dit educatieve spel was overigens genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2017 en je speelt dit spel met 1-4 spelers. Voor kinderen van 5 jaar en ouder.
Robomaker
Ontdek de wereld van robots met deze geweldige technologieset. Meer dan 250 accessoires, waaronder 1 cybernetisch centrum, 3 elektromotoren, 2 IR-sensoren, 1 luidspreker en nog veel meer. Met de set kunnen 5 robots worden samengesteld, die handmatig of per app kunnen worden geprogrammeerd. De infraroodsensoren stellen de robots in staat objecten in hun omgeving te detecteren, ze op te pakken met de sensors van de sensoren en deze ergens anders te vervoeren. Voor kinderen van 10 jaar en ouder.
Beide varianten vind je online bijvoorbeeld bij Bol.com
Winactie
Maar nog leuker… ik mag van beide bovenstaande spellen 1 exemplaar weggeven in een winactie. De Mind Designer Robot zit daar helaas niet bij. Wil je die graag hebben, dan zal je die zelf moeten kopen. Maar wil je op een van de andere twee kans maken? Laat mij dan weten hoe vaak Lotte de robot opnieuw heeft moeten programmeren om de opdracht goed af te ronden! Uiteraard kan je dat antwoord in het filmpje over de Mind Designer Robot vinden 😉 .
De winactie duurt tot 31 oktober 2018.
clementoni mind designer robot app
Source: https://www.mamsatwork.nl/mind-designer-robot-review/
Posted by: phelpspriever.blogspot.com
0 Response to "clementoni mind designer robot app"
Post a Comment